Hedeflerin Gerçekleşme Durumu Tablosu
1. Sosyal Bilimler Dergisi için en az bir ulusal ve bir de uluslararası endeksten başvuruda bulunulması. (H.2.1.*)
Enstitü bünyesinde yayımlanmakta olan Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisinin, ulusal ve uluslararası arenada tanınırlığının artırılması ve daha yaygın kitlelere erişimi ve araştırmacı insan kaynağının yenilikçi ve nitelikli araştırma yapabilme kapasitesinin artırılması için 2023 yılı sonuna kadar tarandığı birçok ulusal ve uluslararası endekse (Acarindex, Citefactor, DRJ, Ebsco, Ebscohost, Eurasian Scientific Journal Index, Google Scholar, Idealonline, International Citation Index, MLA, Researchbib, Root Indexing, Scientific Indexing Services (SIS), SOBİAD, TEİ, TÜBİTAK-ULAKBİM TR Dizin) ek olarak en az bir ulusal ve bir de uluslararası endekse başvuruda bulunulması ve kabul alınması hedeflenmektedir.
2. Sosyal Bilimler Dergisi’nin yıllık çıkarılan dört sayısına ek olarak, “100. Yılında Cumhuriyet Özel Sayısı”nın çıkarılması. (H.2.1.*)
1999 yılından beri hakemli statüde yayımlanmakta olan ve gerek dünya, gerekse ülkemizdeki önemli olay, kişi ve konular hakkında da özel sayılar çıkarılmak sureti ile bilim alanına katkılar sunmayı amaçlayan Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi’nin yıllık çıkarılan dört sayısına ek olarak 2023 yılının Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı olması dolayısı ile “100. Yılında Cumhuriyet Özel Sayısı” çıkarılması ve 2023 yılı Kasım ayı içerisinde yayımlanması hedeflenmektedir.
3. 2023 yılı sonuna kadar en az iki tezsiz yüksek lisans ve iki tezli yüksek lisans ile en az beş doktora düzeyinde olmak üzere yeni lisansüstü programların açılması için Yükseköğretim Kurulu’na başvuruda bulunulması (H.2.4.*)

Birçok uluslararası üniversite sıralaması endeksinde üniversitelerin üst sıralarda yer edinmesinin nedenlerinden biri olarak özellikle doktora programlarının mezun sayısı gösterilmekte ve lisansüstü programlara atıf yapılmaktadır. Lisansüstü programların niceliklerinin artırılması için en az iki tezsiz ve iki tezli yüksek lisans ile en az beş doktora programına ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından istenen formata uygun hazırlanan dosyaların ilgili kurullarda ve Eğitim-Öğretim Komisyonunda değerlendirilerek Senatoya görüş bildirilmesi, program açma tekliflerinin Senato kararı ile onaylanması, Yükseköğretim Kurulu’na başvuruda bulunulması ve başvuruda bulunulan söz konusu bu programlardan en az 1 tezsiz ve en az 1 tezli yüksek lisans ve en az dört doktora programının açılması (onaylanması) hedeflenmektedir.

4. Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde yapılan güncellemeler doğrultusunda ilgili eğitim-öğretim mevzuatının güncellenmesi. (H.2.4.*)

Afyon Kocatepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde 2022 ve 2023 yılında gerçekleştirilen güncellemeler/değişiklikler ve diğer mevzuat hükümleri/kurum içi ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenerek lisansüstü programların niteliğinin artırılması hedeflenmektedir.

5. Lisansüstü tezlerden üretilen yayın sayısının bir önceki yıla göre %10 artırılması artırılması (H.2.4.*)

Lisansüstü tezlerden üretilen yayın sayısının artırılması amacıyla enstitüye bağlı tüm Anabilim/Anasanat Dallarındaki öğretim üyelerine gerekli bilgilendirmenin yapılması, her yıl tezlerden üretilen yayın sayısının “Sosyal Bilimler Enstitüsü Bünyesindeki Anabilim/Anasanat Dallarında Yönetilen Tezlerden Üretilen Yayın Bilgileri Formu” ile izlenmesinin sürdürülmesi ve bu doğrultuda Lisansüstü tezlerden üretilen yayın sayısının artırılması hedeflenmekte olup, özellikle bu artış oranının bir önceki yıla göre %10 olması hedeflenmektedir.

6.Lisansüstü öğrencilerine yönelik mezuniyet töreni organize edilmesi (H.3.2.*)

Enstitüye bağlı tüm Anabilim/Anasanat Dallarındaki tezli ya da tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarından mezun olan öğrenciler için 2023 yılı sonuna kadar “Sosyal Bilimler Enstitüsü Mezuniyet Töreni”nin organize edilerek mezun öğrencilere diplomalarının törende takdim edilmesi ve mezunlarla ilişkilerin güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

7. İdari personele yönelik çeşitli konularda en az beş tane hizmet içi eğitim programı düzenlenmesi (H.4.2.*).

Enstitüde verilen hizmet kalitesinin, personel arasındaki işbirliğinin ve tecrübe paylaşımının artırılması ve kurumun öğrenen örgüt özelliğinin geliştirilmesi amaçları ile Enstitü Kalite sorumlusunun talepleri doğrultusunda, her yıl, Personel Daire Başkanlığı tarafından organize edilen hizmet içi eğitimler dışında kurum içi hizmet içi eğitim programları düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Bu doğrultuda 2021 yılındaki kurum içi hizmet içi eğitimler 25 Mart 2021-8 Nisan 2021 tarihleri arasında, 2022 yılındaki kurum içi hizmet içi eğitimler ise 7 Kasım 2022-30 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Söz konusu bu hizmet içi eğitimlerin her yıl geleneksel olarak düzenlenmesi planlanmış ve sürdürülebilirliği sağlanarak insan kaynaklarının daha da güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Bu doğrultuda 2023 yılında da çeşitli konularda uzman kişilerin vereceği en az 5 hizmet içi eğitim programı düzenlenmesi hedeflenmektedir.

*: Afyon Kocatepe Üniversitesi 2019-2023 Stratejik Planı‘ndaki ilgili hedefi göstermektedir.
Enstitümüz Hedefleri; 23.03.2023 tarihindeki “Enstitü Yönetim Kurulu Toplantısı” 2023/11 sayılı karar ile belirlenmiştir.
Hedeflere Yönelik Riskler
Hedeflerin Gerçekleşme Durumu Tablosu