Sıra No Referans No Stratejik Hedef Birim Hedefi Hedefin Gerçekleşme Durumu (Açıklama)
1 SBEH1 H.2.1.* H1: Sosyal Bilimler Dergisi için en az bir ulusal ve bir de uluslararası endekse başvuruda bulunulması

İLGİLİ HEDEFE ULAŞILMIŞTIR.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, daha önce tarandığı endekslere ek olarak, 2023 yılı itibariyle Arastirmax ve Open Academic Journals Index’e başvuru yapılmıştır. Değerlendirme sonuçları beklenmektedir.

2 SBEH2 H.2.1.* H2: Sosyal Bilimler Dergisi’nin yıllık çıkarılan dört sayısına ek olarak, “100. Yılında Cumhuriyet Özel Sayısı”nın çıkarılması

İLGİLİ HEDEFE ULAŞILMIŞTIR.

1999 yılından beri hakemli statüde yayımlanmakta olan “Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi”nin “100. Yılı’nda Cumhuriyet Özel Sayısı” yayımlanmıştır. Enstitümüz bünyesinde çıkarılan dergimizin “100. Yılında Cumhuriyet Özel Sayısı”na ulaşmak için tıklayınız.

3 SBEH3 H.2.4.* H3: 2023 yılı sonuna kadar en az iki tezsiz yüksek lisans ve iki tezli yüksek lisans ile en az beş doktora düzeyinde olmak üzere yeni lisansüstü programların açılması için Yükseköğretim Kurulu’na başvuruda bulunulması

İLGİLİ HEDEFE ULAŞILMIŞTIR.

Enstitüdeki 34 tezli, 14 tezsiz ve 13 doktora programına ek olarak 2023 yılında yedi programın daha açılması için Yükseköğretim Kurulu’na başvuru yapılmış olup, bunların beşi doktora (Gastronomi ve Mutfak Sanatları, İslam Tarihi ve Sanatları, Sınıf Eğitimi, Turizm Rehberliği, Türk Dili), biri tezli yüksek lisans (Resim), biri de ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans (Proje Yönetimi) programıdır. Söz konusu bu programlara ilişkin Yükseköğretim Kurulu’nun kararı beklenmektedir. 2023 yılında açılan programlardan üçü tezli yüksek lisans (Eğitim Yönetimi, Finansal Ekonomi, Psikoloji), ikisi ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans (Sosyal Bilgiler Eğitimi, Sosyoloji) programıdır.

4 SBEH4 H.2.4.* H4: Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde yapılan güncellemeler doğrultusunda ilgili eğitim-öğretim mevzuatının güncellenmesi

İLGİLİ HEDEFE ULAŞILMIŞTIR.

Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde yapılan güncellemeler doğrultusunda Afyon Kocatepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, 2 Ekim 2023 tarih ve 32327 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

5 SBEH5 H.2.4.* H5: Lisansüstü tezlerden üretilen yayın sayısının bir önceki yıla göre %10 artırılması

İLGİLİ HEDEFE ULAŞILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRMEKTEDİR.

Lisansüstü tezlerden üretilen yayın sayısı, Enstitü tarafından izlenmekte ve lisansüstü tezlerden üretilen yayın sayısının artırılmasına yönelik politikalar geliştirilmesi için Üniversite üst yönetimi ile görüşmelere devam edilmektedir. Bu kapsamda tüm Anabilim Dallarına yayın sayılarının belirtilmesi için resmi yazı yazılmıştır. 2022 yılında tezlerden üretilen yayın sayısı 62 iken bu sayı 2023 yılında 51 olmuştur. İlgili hedefe ulaşılabilmesi için 2 Ekim 2023 tarih ve 32327 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girenAfyon Kocatepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde lisansüstü öğrencilere tez savunma sınavına girebilmeleri için tezleri ya da alanları ile ilgili yayın yapma şartı getirilmiştir.

6 SBEH7 H.3.2.* H6: Lisansüstü öğrencilerine yönelik mezuniyet töreni organize edilmesi

İLGİLİ HEDEFE ULAŞILMIŞTIR.

Kuruluşundan bu yana 2 bin 58 tezli yüksek lisans, 2 bin 102 tezsiz yüksek lisans ve 280 doktora öğrencisi olmak üzere toplam 4 bin 440 mezun veren Enstitümüzün lisansüstü öğrencilerine yönelik 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 3 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Mezuniyet töreninin ayrıntıları için tıklayınız.

7 SBEH8 H.4.2.* H7: İdari personele yönelik çeşitli konularda en az 5 tane hizmet içi eğitimi programı düzenlenmesi

İLGİLİ HEDEFE ULAŞILMIŞTIR.

Enstitümüz bünyesinde her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen “Hizmet İçi Eğitim Faaliyetleri” kapsamında idari personelin eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde alanında uzman öğretim üyeleri tarafından çeşitli tarihlerde; “Kalite Süreçleri ve Kurumsal Akreditasyon Programına Yönelik Farkındalık Eğitimi”,  “Enstitü Paydaşları İle İlişkilerin Yönetimi”, “Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminin (Proliz) Kullanımına Yönelik Eğitim”, “Etkili İletişim”, “Çatışma, Kriz ve Stres Yönetimi”, “Beden Dili” başlıklarında  tüm enstitü personeline hizmet içi eğitim verilmiştir. Yıllar itibari ile verilen hizmet içi eğitim konu başlıklarına ilişkin ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

HEDEFE ULAŞILDI HEDEF SÜRÜYOR HEDEFE ULAŞILAMADI

* : Afyon Kocatepe Üniversitesi 2019-2023 Stratejik Planı’ndaki ilgili hedefi göstermektedir.

11 Ocak 2024, Perşembe 37 kez görüntülendi