Hedeflerin Gerçekleşme Durumu Tablosu
1. Enstitüye bağlı tüm Anabilim/Anasanat Dallarında öz değerlendirme süreçlerinin başlatılması (H.1.1.*).
Enstitüye bağlı tüm Anabilim/Anasanat Dallarındaki yüksek lisans ve doktora programlarının öz değerlendirmesinin 2022’den itibaren başlatılması, her yıl ilgili Anabilim Dalı başkanlıkları tarafından gerçekleştirilmesinin sağlanması, programların güçlü ve geliştirmeye açık yönlerinin belirlenmesi, iyileştirmeye yönelik önlemlerin alınması hedeflenmektedir.
2. Enstitüye bağlı tüm Anabilim/Anasanat Dallarında akreditasyon ve akran değerlendirme süreçlerinin başlatılması için gerekli altyapı çalışmalarına ön ayak olacak bilgilendirmelerin yapılması (H.1.1.*)

Enstitüye bağlı tüm Anabilim/Anasanat Dallarındaki yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik programlarının akreditasyon ve akran değerlendirme süreçleri ile ilgili Anabilim/Anasanat Dalı başkanlıklarının bilgilendirilmesi için en az üç toplantının gerçekleştirilmesi ve öz değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra Anabilim/Anasanat Dallarına bağlı en az bir lisansüstü programda gerek akran değerlendirme gerekse akreditasyon işlemlerine başlanması hedeflenmektedir.

3. Enstitü bünyesinde yayımlanan Sosyal Bilimler Dergisi için en az üç ulusal ve/veya uluslararası endeksten kabul alınması (H.2.1.*)

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisinin, ulusal ve uluslararası arenada tanınırlığının artırılması ve daha yaygın kitlelere erişimi ve araştırmacı insan kaynağının yenilikçi ve nitelikli araştırma yapabilme kapasitesinin artırılması için 2023 yılı sonuna kadar tarandığı birçok ulusal ve uluslararası endekse (Acarindex, Citefactor, DRJ, Ebsco, Ebscohost, Eurasian Scientific Journal Index, Google Scholar, Idealonline, International Citation Index, MLA, Researchbib, Root Indexing, Scientific Indexing Services (SIS), SOBİAD, TEİ, TÜBİTAK-ULAKBİM TR Dizin) ek olarak en az üç ulusal ve/veya uluslararası endekse başvuruda bulunulması ve kabul alınması hedeflenmektedir.

4. 2023 yılı sonuna kadar en az iki tezli yüksek lisans ve en az iki doktora düzeyinde olmak üzere yeni lisansüstü programların açılması için Yükseköğretim Kurulu’na başvuruda bulunulması (H.2.4.*)

Birçok uluslararası üniversite sıralaması endeksinde üniversitelerin üst sıralarda yer edinmesinin nedenlerinden biri olarak özellikle doktora programlarının mezun sayısı gösterilmekte ve lisansüstü programlara atıf yapılmaktadır. Lisansüstü programların niceliklerinin artırılması için en az iki tezli yüksek lisans ve en az iki doktora programına ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından istenen formata uygun hazırlanan dosyaların ilgili kurullarda ve Eğitim-Öğretim Komisyonunda değerlendirilerek Senatoya görüş bildirilmesi, program açma tekliflerinin Senato kararı ile onaylanması, Yükseköğretim Kurulu’na başvuruda bulunulması ve 2023 yılı sonuna kadar Enstitümüzde en az dört lisansüstü programın açılması hedeflenmektedir.

5. Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde yapılan/yapılacak güncellemeler ve diğer mevzuat hükümleri doğrultusunda ilgili eğitim-öğretim mevzuatının güncellenmesi (H.2.4.*)

Afyon Kocatepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ve buna bağlı olarak çıkarılan “Çevrimiçi Olarak Yapılacak Tez İzleme Komite Toplantıları, Yeterlik Sınavları ve Tez Savunma Sınavlarının Yürütülmesine İlişkin, Usul, Esas ve İlkeler”in Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde yapılan/yapılacak güncellemeler ve diğer mevzuat hükümleri doğrultusunda güncellenerek lisansüstü programların niteliğinin artırılması hedeflenmektedir.

6. Lisansüstü tezlerden üretilen yayın sayısının artırılması (H.2.4.*)

Lisansüstü tezlerden üretilen yayın sayısının artırılması amacıyla enstitüye bağlı tüm Anabilim/Anasanat Dallarındaki öğretim üyelerine gerekli bilgilendirmenin yapılması, her yıl tezlerden üretilen yayın sayısının “Sosyal Bilimler Enstitüsü Bünyesindeki Anabilim/Anasanat Dallarında Yönetilen Tezlerden Üretilen Yayın Bilgileri Formu” ile izlenmesinin sürdürülmesi ve bu doğrultuda Lisansüstü tezlerden üretilen yayın sayısının artırılması hedeflenmektedir.

7. Ön lisans ve lisans öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen mezuniyet törenlerine lisansüstü programlardan mezun öğrencilerin de dâhil edilmesi (H.3.2.*)

Enstitüye bağlı tüm Anabilim/Anasanat Dallarındaki tezli ya da tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarından mezun olan öğrenciler için 2023 yılı sonuna kadar “Sosyal Bilimler Enstitüsü Mezuniyet Töreni”nin organize edilerek mezun öğrencilere diplomalarının törende takdim edilmesi ve mezunlarla ilişkilerin güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

8. 2021 yılında başlatılan idari personele yönelik hizmet içi eğitimi programlarının sistematik olarak her yıl sürdürülmesi (H.4.2.*)

Enstitüde verilen hizmet kalitesinin, personel arasındaki işbirliğinin ve tecrübe paylaşımının artırılması ve kurumun öğrenen örgüt özelliğinin geliştirilmesi amaçları ile Enstitü Kalite sorumlusunun talepleri doğrultusunda, her yıl, Personel Daire Başkanlığı tarafından organize edilen hizmet içi eğitimler dışında kurum içi hizmet içi eğitim programları düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Bu doğrultuda 2021 yılındaki kurum içi hizmet içi eğitimler 25 Mart 2021-8 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Söz konusu bu hizmet içi eğitimlerin her yıl geleneksel olarak düzenlenmesi planlanmış ve sürdürülebilirliği sağlanarak insan kaynaklarının daha da güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

9.Enstitü bünyesindeki Anabilim/Anasanat Dallarına bağlı lisansüstü programlarda gerçekleştirilen/gerçekleştirilecek “Tez izleme komite toplantıları (TİK)”, “sanatta yeterlik/doktora yeterlik” ve “tez savunma” sınavlarının “Perculus” sistemi üzerinden yapılmasının ve buna bağlı olarak jüri üyelerinin “e-İmza” sistemini kullanımının daha yaygın hâle getirilmesi ile mali kaynaklarda tasarruf sağlanması (H.4.3.*)

Tez Savunması, Yeterlik ve Tez İzleme Komite toplantıları için “Perculus” sisteminin ve buna bağlı olarak jüri üyelerinin Üniversitemiz e-imza modülüne bağlı olarak enstitülerimiz için geliştirilen “e-İmza” sistemini kullanımının yaygınlaştırılmasıyla şehir dışından gelen öğretim üyelerine ödenecek yolluk-yevmiye ücretleri için Enstitü/Üniversite bütçesinden (en az % 75) tasarruf sağlanarak mali kaynakların verimli kullanılması ve güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

*: Afyon Kocatepe Üniversitesi 2019-2023 Stratejik Planı‘ndaki ilgili hedefi göstermektedir.
Enstitümüz Hedefleri; 27.09.2021 tarihindeki “Enstitü Yönetim Kurulu Toplantısı” 2021/23 sayılı karar ile belirlenmiştir.
Hedeflere Yönelik Riskler
Hedeflerin Gerçekleşme Durumu Tablosu
20 Mart 2023, Pazartesi 138 kez görüntülendi